tisdag, april 05, 2016

Compact living

Det står två sängar intill varandra. Spisen har två plattor och jag har två små läderfotöljer att vräka mig i. Eller, jag ligger djupt nersjunken i den ena med fötterna på den andra. (Nyligen, när jag satt upp och åt min sallad spillde jag mindre än förra gången. Jag verkar ha lärt mig balansera tallriken i knät.)

Det är 15 kvadrat och riktigt trevligt. Det tog inte lång tid innan jag satt min vanliga personliga prägel på stället: svarta kläder drällandes här och där och fullt av böcker, pärmar och noter i sängen. Den del jag inte sover i alltså.

Det tar mig max tio minuter att gå till teatern. Där är det rymligt. Högt i tak. Stora öppna ytor. En ljusmästare frågar mig vad jag behöver, en rekvisitör undrar om hon ska ta fram något. Scengolvet är nytorkat, flygeln blänker.

Jag repeterar med lyhörda, skärpta, motiverade sångstudenter. Jag lunchar i kantinen och tränar mina språkkunskaper med den franska kocken.

Jag går tillbaka till min lilla studio. Ensam. Tyst. Känner ingen här, pratar inte med någon utanför arbetet. Det enda jag hör är tickandet från timern på spisen som ännu inte slagit av efter det att jag kokade mig lite tevatten. Och mina tankar.
Summering av dagen som var.
Funderingar på den kommande.

Som jag längtat efter detta; EN uppgift, ETT projekt, fördjupning. Fem veckor till får jag ha det så här. Sedan är det 100 bollar i luften igen.

Det är bra det också.

2 kommentarer:

CFG sa...

Vad heter teatern du repar på? Var ligger din lägenhet (adress)?

Går det att få lite kort på mobilen?

Passa på när du nu är i Oslo att promenera runt, t ex Karl Johan, parkerna... Man kan gå upp på Operan! De har ett fantastiskt nasjonalmuseum som är öppet till 19 torsdagar. Och ett pent mathus, kan det vara något? Med mera! Skriv i bloggen så vi får vara med dig!

Kyssar, din Dad

Catarina sa...

Konsthögskolan i Oslo, Fossveien 24, precis intill forsen. En segelduks-fabrik, snyggt bevarad. Byggnaden rymmer alla konstnärliga skolor (jag regisserar på Operahögskolan) och har tolv scener. Tolv! Vi är på huvudscenen. Otroligt bra, med fast anställda tekniker. Lyx!