söndag, december 28, 2008

Efterdyning

Julhelgen känns mycket avlägsen. Om det inte vore för barnbacillerna som härjar i min kropp skulle det vara som om den nästan aldrig funnits.
Granen, som var så innerligt välkommen för bara en vecka sen, står där och påminner om mörka hemmakvällar, men mitt intresse riktas numera framför allt mot dagsljuset.


Fast jag fick oerhört fina julklappar.
Jag fick ett barn bredvid mig i sängen en tidig morgon, ett annat en sömnlös natt. Jag fick en flickas kärleksfulla leende och en ung kvinnas intelligenta iakttagelser. Jag fick döttrarnas lekfullhet under framförandet av Shakespeares tragedier i lövteatern, jag fick allas otvungna skratt över elvisp-scharaden eller smällkaramells-gestaltningen. Jag fick en fyraåring i knät, en tvååring i famnen och stoltheten över mina egna barns värme, omtanke och osvikligt goda humör.

Vad fick du i julklapp?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag fick en tavla föreställande den lilla världens nio invånare, med den ursprungligen genomtänkta kompositionen reviderad av en fyraårings ego. Oslagbart!
CPG

Catarina sa...

... och med viss revidering med hjälp av Mr Photoshop!

Är man prinsessa har man rätt till ett visst ego.

Anonym sa...

Jag fick ett par dagar fyllda av kärlek, lekfullhet,glädje,skratt omtanke, magens njutningar,och ögats fröjd...se det var ett flertal paket att vara lycklig över och länge med innerlig glädje vrida och vända på.
Måtte fler än jag haft en sådan tomtesäck att ösa ur

Anonym sa...

Julklappsfri jul!

Anonym sa...

En vacker fotobok av min dotter!