tisdag, oktober 23, 2007

Educational Emergency Situation

Iskall inuti. Hjärtat i halsen. Hög puls. Tryck över bröstet.

Jag står vid kassan och ska betala men mitt kort ligger inte längre i plånboken. Inte i väskan. Inte heller i bilen. Och inte hemma.
Det är bortslarvat.

Jaha. Slarvamaja. Skit också! Lugn, sånt händer, inte hacka på dig själv, tänk klart, agera klokt, gör vad som behövs. Spärra kort – check, beställa nytt – check, kolla kontot – check. Alla pengar kvar. Bara borttappat, inte stulet. Så bra. Nu är jag glad igen!

Men hm… nytt kort kommer på… fredag. Pengar i madrassen?
Nej, det skulle bli för prassligt när jag vänder och vrider mig om nätterna. I köksburken? Ja, lite. Plus parkeringspengar i bilen. Summerat….? Asch då.

Det är NU en mamma blir extra kreativ och lite småbusig:
”God morgon barnen! Mjölk är slembildande, så idag får ni té till frukost istället för varm choklad! Ni måste ju kunna sjunga 'Ja må du leva' med klara strupar nästa vecka.”
”Hej tjejer! Gick det bra i skolan idag? Mellanmål? Jag tänkte vi skulle spela spel och knapra på salta pinnar som fanns kvar i skafferiet. Det blir väl kul?”
”Maten är klar! Nudlar och blodpudding! Jaså? Tycker ni inte om? Okej, men man måste få perspektiv på saker och ting. Ät nu, så uppskattar ni det ni tycker om MER nästa gång.”
”God natt, älskade barn! Vet ni, imorgon blir det stek och potatis. Jag hittade en köttbit i frysen (mycket nedfrostad, författarens anm.). Sås? Nej, det är bara fett, vi kör med sky istället – mycket sky!”

På fredag kommer kortet. Och lönen. Då ska jag unna mig ett fint rödvin och välja lite läckerbitar i ostdisken. Köpa glass till barnen.

Men jag kan inte låta bli att tänka att det finns människor som har det så här jämt. Och för dem är det ingen lek.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hihi... du smyger in ifo som gör att man måste leta på nätet efter mera info! din läsarkrets, eller åtminstonde jag har redan bokat måndag*L* den där du vet.. skulle kanske funka då eller?

Catarina sa...

Hallå Tommy - trogen läsare som jag aldrig träffat (än)!

Det var inte meningen att smyga in förtäckt information så där... (Känner det som om jag gjort lite reklam för mig själv nu - hualigen!)
Reser bort nästa vecka och kommer att sitta och uggla på ett hotellrum på måndag! Tur att Prison Break har börjat igen.

Anonym sa...

sant.. det är fler än vad man tror som måste trolla med knäna.... Var glad att det inte är din varadag