måndag, maj 05, 2008

5 maj

Vaknade tidigt och gav mig av. Börjar få lite rutin på flyttmomentet: ”kylen, blommorna, soporna”. Tankade och fick en plötslig ingivelse att kolla motoroljan. Tur - där var helt tomt. Kände ett slags motstånd till att öppna motorhuven, märkligt, kanske för att jag levt så länge med en man vid min sida och helt låtit bil-ansvaret vara hans. Fyllde på, lätt som en plätt, och efteråt var jag glad och lättad. Varför tvekade jag ens? Fånigt. Jag måste klara allt själv nu. Det är inte svårt. Värre att vara beroende.

Passerade Laxå och noterade att ”Rösta på Laxå!”-skyltarna var borta, antagligen har de åkt ut ur Körslaget. Jag såg programmet en gång och tyckte det var riktigt dåligt. Dessutom påminde det hela mig för mycket om min tid i ”Up with people”; onyanserad sång för fulla halsar, löjliga ’vamps”, konstlade leenden och så den hysteriska energin, som en slags grupp-psykos.

Framme i lägenheten efter fyra timmar i bil, åt lunch och gav mig sen av till kontoret. Där trivs jag! Solen lyser upp den gamla porslinsfabriken, många människor strosar runt i ärmlöst och jag kan i lugn och ro gå igenom post, möblera in mig efter två veckors arbete hemma och tänka ut riktlinjer för veckan som kommer. Imorgon börjar min assistent Emma. Jag är lite nervös för att hon inte ska få ut det hon vill av sin praktik, jag har aldrig varit handledare förut. Vännen från Halmstad ringde, glad nybliven bilägare – heja! Sen ett samtal med den som gjort mig mer illa än nån annan, nånsin. Han berättade hur dåligt han mått tillsammans med mig och barnen, hur han vantrivts. Grät efteråt. Men stålsätter mig med förnuftet: oavsett vad, så var jag inte värd en sån behandling. Tar ett djupt andetag, går ut i livet, och hittar tillbaka till harmonin.

Handlar, planterar lite blommor på balkongen, äter sallad med stekt Haloumi. Vandrar runt i det hem som jag måste göra till mitt fast det är en annans, funderar över vad jag ska göra med jätteaffischen av Roy Lichtenstein som jag tycker är vedervärdig. Kanske hitta något tyg att hänga över? Ringer flickorna. De är också trötta. Inte konstigt, efter helgens jobbande och födelsedagsfirande. Avslutar dagen i soffan med att laga jeansen – måste köpa nya!

Inga kommentarer: