söndag, januari 13, 2008

Kreativt snabbtåg!

Tre nära vänner, tillika sammansvetsade kollegor sedan många år. En brunch. En bibbe noter.

-Den här är bra. Eller den här, men den är lite lik förra årets. Sen har vi dom ryska, dom tycker jag om, och så den här, den är helt galen.

Två minuter senare har vi enats om den galna. Sveriges äldsta student- spex. En operapastisch. Alla dör i slutet (under 26 takter). Texten är ljuvligt löjlig.

Och vad är då mer givet än att låta prinsessan Rotunda spelas av en man? En kvart senare står hon där, i solig Stockholmsförort, och poserar mot dörren till sophuset. Bilder till förhandsreportage tas. (Notera mustaschen!)

Här är det snabba puckar som gäller. Men så är det också en mycket liten fri operagrupp vi pratar om, ingen tungrodd institution med långa beslutsprocesser och var man på sin plats.

Så: Välkomna till Opera Vildmarks föreställning "Mohrens sista suck" i Lainio under påskhelgen. Det är inte bara skotrar och skällande draghundar som ljuder över lapplandsfjällen, det är en och annan operaröst också!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser fram emot att se Anders i kvinnokläder i påsk, hihi...

/Lisa

L sa...

By the way... Jag pratade med Robert igår (som vanligt... och alltid lika underbart). Han hade visst gjort Mohren tidigare, men kom inte ihåg o det var hela eller endast finalen.